Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

10 tips για να σκοτώσεις την ώρα σου στο καράβι


Επιτέλους έφτασε η ώρα. Έσβησες όλες τις μέρες από το ημερολόγιο που είχες επισταμένα στον μυαλό σου σαν τον φαντάρο και ήρθε η στιγμή που το τρίπτυχο της φαντασίωσης «νησί- παραλία- ηρεμία» θα γίνει πραγματικότητα. Το μόνο που απομένει πλέον για να φτάσεις στον τελικό προορισμό είναι οι ώρες στο καράβι και οι άτιμες είναι πολλές, ατελείωτες στο πήγαινε, ανυπόφορες στο έλα. Αντί να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια κοιτάζοντας κάθε λεπτό το ρολόι, ρίξε μια ματιά στον παρακάτω οδηγό επιβίωσης.
Πάρε έναν υπνάκο



Αφού κόπιασες για να φτάσεις ως εδώ, δε μπορεί, θα κοιμηθείς έστω και λίγο. Με την κούραση που τράβηξες όλο τον χρόνο, αφέσου στα χέρια του Μορφέα σε όποιο μέρος του πλοίου και αν κατέληξες. Βρες το απάγκιό σου στην πλάτη της θέσης, στο χερούλι της καρέκλας, στην κουπαστή, στον ώμο του φίλου/ γκόμενου σου και κλείσε τα μάτια. Απλά.
Διάβασε και άκου
Αντί να χώσεις στη βαλίτσα το βιβλίο – κουμούτσα και το iPod, έχε τα μαζί σου εν πλω. Τα πρώτα κεφάλαια θα φύγουν σαν νερό και τα albums που δεν είχες προλάβει να ακούσεις ολόκληρα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τα εμπεδώσεις.





«Φόρτωσε» την ταινιοθήκη



Ξέρω ότι θα ήθελες ένα break από τον υπολογιστή στο νησί. Όμως, πίστεψέ με, το μαραφέτι μπροστά στο οποίο έχεις φάει τα μάτια σου όλη τη χρονιά, είναι βάλσαμο για εκείνες τις ώρες. Βρες τη στάση που θα αράξεις στην αεροπλανική θέση, φρόντισε να έχεις έτοιμες τις ταινίες ή τις σειρές- ή και τα δύο αν είναι να κλείσεις 12ωρο στο πλεούμενο- που δεν έχεις προλάβει να δεις και πάτα το play.




Στρώσε την τσόχα



Το καράβι το τραβάει το χαρτί είναι η αλήθεια. Ειδικά αν ταξιδεύεις με παρέα και όχι μόνο με το αμόρε, βγάλε την τράπουλα είτε κάθεσαι στο σαλόνι της οικονομικής θέσης είτε στο τύπου καφέ του καταστρώματος. Λιμάνια θα αλλάζεις, χαμπάρι δε θα παίρνεις. 
 
Στήσε αφτί στις «Οικογενειακές Ιστορίες»
Εκείνες τις ώρες της αβάσταχτης βαρεμάρας συνειδητοποιήσεις ότι το καράβι είναι και αυτό μια μικρογραφία της κοινωνίας. Είναι φοβερό το πώς οι γύρω σου τη στιγμή που θες να πάρεις έναν υπνάκο, εκείνοι ξεκινούν την πολυλογία βγάζοντας τα εσώψυχα τους. Αφού δεν έχεις άλλη επιλογή, κάτσε και άκου. Θα εκπλαγείς από το πόσα επεισόδια του αείμνηστου ριάλιτι «Αληθινές Ιστορίες» θα ακούσεις μαζεμένα. 

Βόλταρε, εσύ, ρομαντική ψύχη



Παραδέξου το. Το κατάστρωμα τις βραδινές ώρες σου βγάζει τον ρομαντικό σου εαυτό. Ειδικά, τη στιγμή που θες απεγνωσμένα ένα τσιγάρο και να σε χτυπήσεις λίγο ο αέρας. Ρίξε κάτι πάνω σου, πάρε το αμόρε και κάντε μια βόλτα αγναντεύοντας το απέραντο σκοτάδι. Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια, λοιπόν, καθώς και τη τζούρα θα την κάνεις και τη σχέση σου θα ικανοποιήσεις. Με τούτα και με κείνα, έστω λίγη ώρα θα περάσει.

Λιάσε την κορμάραΑύγουστος έφτασε και είσαι ακόμα σαν το γάλα. Μην περιμένεις να φτάσεις στην παραλία. Άραξε στο κατάστρωμα δίπλα από τους τουρίστες με την κάλτσα και το πέδιλο και κάνε αυτό που εκείνοι αποκαλούν «photosynthesis». Αντηλιακό επιβάλλεται ωστόσο γιατί ο ήλιος δεν αστειεύεται.

Άνοιξε κουβέντα
«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη σχέση μας» ακούς άξαφνα τη φωνή δίπλα σου δίπλα να λέει. Μην κάνεις τον ψόφιο κοριό, σε εσένα απευθύνεται. Έκανες τη χαζομάρα να κλείσεις το βιβλίο και τώρα θα την πληρώσεις. Συγκαταβατικότητα, ψυχραιμία και κοφτές απαντήσεις ίσα να γυροφέρνεις το θέμα που έχει τεθεί επί τάπητος. Μόνο έτσι θα καταφέρεις στο τέλος να κάνεις διακοπές. 

Δες όση TV όσο δεν είδες όλο το χρόνο
Όσο παλεύεις να βρεις τη σωστή θέση βολέματος στην αεροπλανική θέση, κοίτα ευθεία και θα αντικρίσεις λογικά μια τηλεόραση plasma. Η Σίλα, Μίλα και δε συμμαζεύεται θα σου πει τον πόνο της στα τούρκικα και έτσι μπορεί και να σε κοιμίσει.

Instagram-ίσουΗ καραμέλα «στις διακοπές θα αποτοξινωθώ από το Διαδίκτυο» ισχύει για εκείνους που δεν έχουν smart phone. Εσύ που το έχεις όμως, κάνε αυτό που ξέρεις καλά. Πόζαρε, τράβα αφαιρετικά και δώσε τροφή στο λαό του αγαπημένου σου application που στο ένα χέρι κρατά το κινητό και στο άλλο το αντηλιακό. Ψέματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου