Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Ο ασθενής που εμφανίζει έλλειψη πυριτίου νιώθει τόσο άσχημα,που νομίζει πως θα πεθάνει. Δεν μπορεί να αντέξει τον θόρυβο και όταν αισθάνεται κούραση αδυνατεί να συγκεντρωθεί. Πότε κοιμάται βαθιά και πότε έχει αϋπνίες,όταν προσπαθεί να μιλήσει σε κάποιον κουράζετε γρήγορα,αισθάνεται συνέχεια πως κάποια ασθένεια κατατρώει τον οργανισμό του. Χαρακτηριστικό σημάδι της έλλειψης πυριτίου είναι ότι ο ασθενής κλονίζεται και παραπατά πότε δεξιά πότε αριστερά. Αν νιώθετε εξαντλημένοι και καταπονημένοι ,καταφύγετε σε τροφές πλούσιες σε πυρίτιο, Τροφές πλούσιες σε πυρίτιο είναι τα φασόλια, τα αγγούρια (με τη φλούδα), οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές και οι πατάτες. Θυμηθείτε να καταναλώνετε τις τροφές αυτές ωμές ώστε να επωφελείστε άμεσα από τα θρεπτικά συστατικά τους.
 Πλούσιες πηγές πυριτίου είναι επίσης τροφές με φυτικές ίνες όπως ρύζι, ζυμαρικά, πλήρες ψωμί. Το πυρίτιο χαρίζει δύναμη και τονώνει τα νεύρα και τον εγκέφαλο.Χωρίς όμως κάποια σωματική δραστηριότητα και άσκηση το πυρίτιο δεν απορροφάται ούτε αφομοιώνεται από τον οργανισμό.Το πυρίτιο θέλει κίνηση. Εάν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα πυριτίου στο σώμα σας,ξεχάστε τα λίπη,το άμυλο και τα σάκχαρα.
Προτιμήστε τη βρώμη και το χυλό βρώμης και σίγουρα θα δυναμώσετε.
Όταν υπάρχει έλλειψη πυριτίου οι βλεννογόνοι αεροφόρων κοιλοτήτων της μύτης παθαίνουν φλεγμονή,εμφανίζουν καταρροή και γεμίζουν βλέννα και φλέγμα..

πηγή βιβλιογραφία,φυσικές τροφές που θεραπεύουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου