Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Το μέλλον είναι φαιοπράσινο έως μαύρο!

Προσωπικά δεν στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα με την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει χέρι στις δημοτικές αστυνομίες, αφού τα όσα χρόνια λειτουργούσαν, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, τα απτά αποτελέσματα ήταν ελάχιστα.
Ή δεν τα έβλεπα εγώ.
Σίγουρα περιπολούσαν στους δρόμους δυο δυο και τρεις τρεις, με ύφος και αέρα μανεκέν, αλλά τα αμάξια συνέχιζαν να παρκάρουν όπου να’ ναι, οι λεωφορειόδρομοι συνέχισαν να παραβιάζονται από τον οποιονδήποτε, τα ταξί συνέχισαν να κάνουν ότι τους καπνίσει, οι λαθρομετανάστες συνέχισαν να πουλάνε τα πάντα παντού, και οι μαντράδες συνέχισαν να καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια με τα προς πώληση αυτοκίνητά τους, χωρίς η δημοτική αστυνομία να τους ακουμπά.
Για τα δε τραπεζάκια των καφέ μπαρ κλπ ούτε συζήτηση.
Ήταν, είναι, και θα είναι παντού (κι αυτό το συγκεκριμένο δεν με χαλάει).
Πραίτορες και ιδιωτικό στρατό του εκάστοτε δημάρχου, και του εκάστοτε διοικητή τους, τους χαρακτήριζα, και σε αυτό δεν έχω αλλάξει άποψη.
Καλή και χρήσιμη η δημοτική αστυνομία, αλλά σε συντεταγμένα κράτη, και με χρηστή διοίκηση και λειτουργία.Και σε εποχές οικονομικής ομαλότητας.
Όχι στην Ελλάδα δηλαδή, και όχι σήμερα, που ψάχνουμε το δίφραγκο με το τηλεσκόπιο.
Είναι μια ακόμη άσκοπη πολυτέλεια.Και αν κάποιοι από το προσωπικό της έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά, ας πρόσεχαν.Δεν νομίζω να χρειάζεται ειδική υψηλή μόρφωση για να κόβεις κλήση.Τη στιγμή που η πλειονότητα των υπαλλήλων της Βουλής (για παράδειγμα) μαθαίνω ότι είναι του λυκείου (και αν είναι).Έλα όμως που άκουσα προχθές τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, να επιχειρηματολογεί από του βήματος της Βουλής, ότι η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας είναι ένα καλομελετημένο σχέδιο της κυβέρνησης (ΝΔ και Πασόκ), προκειμένου να της στερήσουν το μοναδικό όπλο που θα έχει στη διάθεσή της για να πολεμήσει το λαθρεμπόριο και την λαθρομετανάστευση, όταν με το καλό τα στελέχη της αναλάβουν τους δήμους.
Και πάγωσα…Ως γνωστόν, η Χρυσή Αυγή σκοπεύει να «χτυπήσει» τους μεγάλους δήμους στις επόμενες τοπικές εκλογές, και επειδή η ψήφος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι από αδιάφορη εως και διαμαρτυρίας, πιστεύω ακράδαντα ότι η Αθήνα, ο Πειραιάς, και η Θεσσαλονίκη, θα ζήσουν την «ευχάριστη» εμπειρία να έχουν μια «φιλοναζιστική» δημοτική αρχή.Άρα, το συνωμοσιολογικό επιχείρημα του Κασιδιάρη έχει μια κάποια βάση.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι τόσο πονηρή, ούτε ότι έχει τη δυνατότητα και τον χρόνο να σκεφτεί και να οργανώσει ένα τέτοιο μακρόπνοο σχέδιο, ένα τέτοιο τέλειο «έγκλημα».Απλά ψάχνει «άχρηστους» και «περιττούς», και μέσα στον πανικό της, πιεζόμενη από τα σφιχτά χρονικά περιθώρια της τρόικας,  επέλεξε την δημοτική αστυνομία.Από κει και πέρα αξίζει να κάνουμε ένα νοητικό άλμα και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι αν όντως οι χρυσαυγίτες γίνουν δήμαρχοι στις μεγάλες πόλεις.
Για το κόμμα τους, μια τέτοια επιτυχία θα είναι σημαντική από πολλές απόψεις, και ιδιαίτερα από επικοινωνιακής πλευράς.Στη πράξη όμως θα την πατήσουν.
Όπως την πατάνε όλοι οι φύσει αρνητικοί και μονίμως καταγγέλλοντες, που όσο είναι στην απ’ έξω κελαηδάνε, και όταν αναλάβουν θέση ευθύνης, πνίγονται σε μια κουταλιά νερό, και τα κάνουν μούσκεμα.Είτε η θέση αυτή είναι κυβερνητική, είτε απλά μια θέση ευθύνης σε έναν οργανισμό ή σε μια υπηρεσία.Θυμόσαστε φαντάζομαι τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Αλέξη να αποφύγει την καυτή πατάτα της ανάληψης κυβερνητικού ρόλου, τον περασμένο Ιούνη.Η κριτική είναι τσάμπα, αλλά η αποτελεσματικότητα κοστίζει.Και θέλει δουλειά.Και συνεπώς, η όλη αυτοδιοικητική εμπειρία του Καιάδα και των λοιπών κοντοκουρεμένων «πατριωτών», θα τους γυρίσει μπούμεραγκ.
Εκτός από εφιάλτη για τους πολίτες, θα γίνει και εφιάλτης για τους Ελληναράδες…
Ο κόσμος θα καταλάβει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Διότι καλά τα φληναφήματα και οι υποσχέσεις για πάταξη του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης, αλλά πως;
Πως μπορείς να το πετύχεις σε συνθήκες δημοκρατίας;
Με τα κανάλια, τις συνιστώσες, και την ΕΕ πάνω από το κεφάλι σου;
Αδύνατον δηλαδή.
Έτσι, το μόνο που θα προκύψει, είναι να ξεγυμνωθεί η Χρυσή Αυγή, που σε θεσμικό επίπεδο δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα, ειδικά χωρίς δημοτική αστυνομία, εκτός και αν αποφασίσει να δράσει διαφορετικά, και να μιμηθεί τους πρώιμους ναζί, με ομάδες κρούσης στους δρόμους να σπάνε και να καίνε.
Αλλά για κάτι τέτοιο, που είναι παράνομο, δεν χρειάζεται καν να έχει θεσμικό ρόλο, πόσο δε μάλλον να αναλάβει τα δημαρχεία.
Και έτσι ερχόμαστε στο δια ταύτα:
Ο κόσμος, όπως εξελίσσεται, οπισθοδρομεί.
Δυστυχώς, το κοινωνικό κράτος, ο φιλελευθερισμός, η πολύ δημοκρατία, και όλα αυτά τα καλά στα οποία συνηθίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, καταρρέουν.
Αυτά που αυξάνονται είναι η διαφθορά, η ασυδοσία, η λαθρομετανάστευση, η ανέχεια, και η εγκληματικότητα.
Που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς με την δυτικού τύπου δημοκρατία που έχουμε.
Έτσι, όσον αφορά στο μέλλον είμαι απαισιόδοξος.
Σε 40-50 χρόνια από σήμερα, αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, θα δούμε μια ραγδαία υποχώρηση των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων, προκειμένου να πετύχουμε τάξη και ασφάλεια.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο κοινοβουλευτισμός θα απαξιωθεί πλήρως (αυτό άλλωστε κάνει η Χ. Αυγή, με τον εισοδισμό της).
Τα πράγματα λοιπόν θα σφίξουν, όπως θα σφίξουν και οι κρατικοί έλεγχοι, και νόμοι.
Οδεύουμε προς «ήπιες» δικτατορίες τύπου Όργουελ.
Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να δούμε ξανά εκτοπίσεις, φυλακίσεις, και εξορίες, των διάφορων μειονοτικών και περιθωριακών ομάδων, για λόγους ασφάλειας.
Και μάλιστα νόμιμα.
Αλλιώς, το σημερινό σύστημα, που δεν είναι καθόλου βιώσιμο, δεν πρόκειται να περπατήσει.
Και αυτό διότι το σύστημα χωλαίνει εκεί που τσούζει: Στην ασφάλεια.
Μια βόλτα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων σήμερα, ειδικά βράδυ, θυμίζει αποστολή κομάντο.
Θυμίζει αμερικανικό B Movie τύπου Deathwish, χωρίς όμως να υπάρχει πουθενά ο vigilante Charles Bronson, να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του.
Τοξικομανείς, κακοποιοί, Αφγανοί με γιαταγάνια, Τσετσένοι με καλάσνικοφ, Αφρικανές πόρνες… κ.ο.κ. έχουν μετατρέψει τις παραδοσιακά ασφαλείς και φιλόξενες πόλεις της Ελλάδας σε εν δυνάμει μπαρουταποθήκες.
Χθες, καλασνικοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, όχι στην απάτητη Πίνδο, αλλά 300 μ. από την ΓΑΔΑ!!!
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπάρχουν αυτόνομα γκέτο, στα οποία δεν τολμά να μπει η αστυνομία, και σε πολλά εκ των οποίων ο μόνος νόμος είναι αυτός της σαρίας!
Ιστορικές πρωτεύουσες καίγονται απ άκρη σε άκρη κάθε τόσο, από τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», που δεν χωράνε στην παλιά Ευρώπη που ξέραμε.
Αυτή η κατάσταση, όσο και να θέλουμε, δεν αντιμετωπίζεται σε πλαίσια ανθρωπισμού και κοινωνικής ισότητας, όπως αυτά στα οποία ζούμε όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως αυτά πάνω στα οποία χτίσθηκε ο δυτικός πολιτισμός και η ίδια η ΕΕ.
Είναι πλέον πολυτέλειες.Άρα, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.
Σε σημείο να αρχίσω να πιστεύω ότι ο τελικά, αν  ο Χίτλερ δεν έκανε τους πολέμους που έκανε με αποτέλεσμα να καταστραφεί η Ευρώπη (και όχι μόνο), και περιορίζονταν απλά στα όσα σκληρά εγκλήματα έκανε σε εσωτερικό επίπεδο, ίσως να επικρατούσε σταδιακά σε όλο το κόσμο η δική του οπτική, το δικό του μοντέλο, και ίσως σήμερα να ήμασταν όλοι χρυσαυγίτες, είτε εθελοντικά είτε με το στανιό, απολαμβάνοντας «τάξη και ασφάλεια», χάνοντας όμως κάθε είδους ελευθερία.
Ο Μαρξ, εξετάζοντας τις οικονομικές συνθήκες κυρίως, είχε καταλήξει στο ότι το μέλλον νομοτελειακά ανήκει στους κομμουνιστές.
Ο χρόνος δηλαδή, θα λειτουργούσε υπέρ της φιλοσοφίας του, και του μοντέλου που ο ίδιος εξέλιξε.
Και είχε (ως ένα βαθμό δίκιο).
Και σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι μετέπειτα οπαδοί του.
Οι συνθήκες όμως άλλαξαν, για μια σειρά από λόγους που δεν είναι του παρόντος, και ο κομμουνισμός όπου και όπως εφαρμόσθηκε απέτυχε παταγωδώς.
Επειδή όμως ήταν ένα λαμπρό μυαλό, είμαι σίγουρος πως αν ζούσε σήμερα και έκανε μια ανάλογη εξέταση και ερμηνεία (κοινωνιολογική περισσότερο) της τρέχουσας κατάστασης, θα κατέληγε (δυστυχώς) στο συμπέρασμα ότι το μέλλον ανήκει στις αντιδραστικές και κατασταλτικές δυνάμεις, που μόνο με τη χρήση βίας μπορούν να φέρουν την πολυπόθητη ασφάλεια.
Διότι ας μη ξεχνάμε, η ασφάλεια είναι το παν.
Πεινασμένος ζεις κουτσά στραβά.
Χωρίς δημοκρατία και ελευθερίες ζεις, θες δεν θες.
Με τον φόβο του καλάσνικοφ, δύσκολα ζεις.
Σου σμπαραλιάζει τα νεύρα…
Ρωτήστε όλους αυτούς τους διπλά κλειδαμπαρωμένους στα διαμερίσματα-φρούρια τους, συνέλληνες.
Σε μια χώρα όπου είναι πλέον ρουτίνα να ακούμε ότι σφάχτηκε μια γιαγιά, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, για … €20.
Αν λοιπόν το σημερινό σύστημα δεν κάνει κάτι για να συγκεράσει τη δημοκρατία με την ασφάλεια, φοβάμαι πως σύντομα θα αυτοκαταστραφεί, ανοίγοντας τον δρόμο σε κάποιους διαδόχους του Μιχαλολιάκου, που δεν θα χρειάζεται καν να είναι αγριεμένοι και κακομούτσουνοι, και που δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα.
Η κοινωνία θα τους υποδεχτεί πανηγυρικά, και θα τους κάτσει σαν ώριμη και στερημένη χήρα.
Δυστυχώς…
Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου