Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΦΩΚΙΔΑ: Κίνηση πολιτών πλήρωσε για τέλη κυκλοφορίας 1 (ένα) ευρώ!!! Δείτε πως!

  Τέλη κυκλοφορίας 2014: Καταβολή από 4 Νοεμβρίου. Τι θα πληρώσουμεΚίνηση πολιτών και στην Φωκίδα ζητά ανταποδοτικότητα και εναρμόνιση με τα ισχύοντα στην Ευρώπη Έκανε και πάλι φέτος την εμφάνισή της στην Φωκίδα η Πανελλαδική Κίνηση Μη Ανταποδοτικών Τελών Κυκλοφορίας, η οποία μέσω μιας ακτιβιστικής ενέργειας ζητά ανταποδοτικότητα στα τέλη κυκλοφορίας και εναρμόνισή τους με τα αντίστοιχα τέλη που εφαρμόζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη καθώς επίσης καταγγέλει στην ουσία το ΦΟΡΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ο οποίος επιβάλλεται κατά παράβαση του συντάγματος και αποτελεί άλλη μια πρωτοτυπία της ΕΛΛΑ(δισταν)ΔΑΣ Όσοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, καταβάλουν συμβολικά το ποσό του 1 ευρώ ως τέλος κυκλοφορίας, αντί για το ποσό που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών για το όχημά τους.

=====================================

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
                                                                                                           ΑΜΦΙΣΣΑ 30/12/2013

                                                          ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ονοματεπώνυμο......... ....................

Κατοίκου Ιτέας Φωκίδας οδός ..........................

Με ΑΦΜ ....................
Δ.Ο.Υ ...................... Δ.Τ. .................. Τηλ: .......................
Κάτοχος του υπ' αριθμόν κυκλοφορίας
οχήματος, (............. ) (ΙΧΕ) Κ.ΕΚ ................
Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος: ...................................................

ΠΡΟΣ: Τον κ. Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργό Οικονομικών - Ν.Σ. Κράτους - Διοικητή Τροχαίας Άμφισσας- Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: <<Κατάθεση ποσού ΕΝΟΣ (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2014>>
Κύριε προϊστάμενε

Με το γραμμάτιο πληρωμής - παράβολο ................... κατέβαλα το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου, έναντι τελών κυκλοφορίας έτους 2014 για το αυτοκίνητό μου με ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ...................... έναντι της χρήσης του κακού οδικού δικτύου αναφέροντας σας την αιτιολογία για αυτήν την ενέργεια μου:

1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό (σύμφωνα και με την υπ' αριθμ. 428/2005 απόφαση του Αρείου Πάγου) και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται εξ ολοκλήρου στον τόπο είσπραξης του, στη προκειμένη περίπτωση στην Φωκίδα της Περ. Στερεάς Ελλάδας, για συντήρηση του οδικού δικτύου (τοπικού, επαρχιακού και εθνικού) και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό ΦΩΚΙΔΑΣ που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι. Οι κυβερνήσεις ποτέ δεν διαθέτουν τα ποσά που εισπράχθηκαν από τα τέλη κυκλοφορίας για τον σκοπό αυτό, ούτε ακόμα και η προκαταβολή του 20%, 'όπως όφειλαν ως κρατικοί λειτουργοί.

Συγκεκριμένα:
α) Από τα τεράστια ποσά τζίρου των πρατηρίων βενζίνης ανά την επικράτεια το 59% του τζίρου αυτού εισπράχθηκαν ως φόροι από το κράτος. Ένα μέρος του τζίρου αυτού και τα αντίστοιχα ποσά που εισπράχθηκαν από το κράτος ως φόροι από τη βενζίνη, καταναλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Φωκίδας.
 
β) Από το 1.2 δις ευρώ που εισέπραξε πέρυσι το κράτος που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας αντί της διόρθωσης του οδικού δικτύου για το 2013, εκτός κάποιων τμημάτων (μπαλώματα) του εθνικού/τοπικού δικτύου στη Στερεά Ελλάδα, αυτά δίνονται στους
δανειστές της τρόϊκας και σε άλλες υποχρεώσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα που υλοποιεί με αποτέλεσμα το σύνολο του εσωτερικού δικτύου και το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού που διασχίζει το νομό μας οι δρόμοι αυτοί να συνεχίζουν να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού.
 
γ) Το οδικό δίκτυο είναι βασανιστήριο για τους πληρωτές του τέλους ιδιοκτήτες των οχημάτων, και δυσφήμιση για τον τόπο μας, και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να εισπράξουμε αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση και όχι να σας πληρώνουμε και από πάνω.
 
δ) <<Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο πού καθορίζει τα υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τoυς, στις οποίες αναφέρεται o φόρος.>> ε) Από τα 1,25 δις ευρώ που θέλει να εισπράξει η τροϊκανή συγκυβέρνηση από τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα δοθούν τα αναλογούντα ποσά ξανά στη Στερεά Ελλάδα για τους δρόμους που χρησιμοποιούμε εμείς οι κάτοικοι Φωκίδας.

2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί το μεγαλύτερο μέρος τους δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου που διαμένω της και εν γένει της Φωκίδας , όπου κυκλοφορεί καθημερινά το 90% των αυτοκινήτων με πινακίδες Φωκίδας αλλά και όσων είναι μόνιμοι κάτοικοι Φωκίδας λόγω εργασίας των ή δραστηριοποίησης των στον Ν. Φωκίδας και τα αυτοκίνητα τους δεν έχουν πινακίδες Φωκίδας.
     
3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.

5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα αλλά το υπέβαλε ως φόρο-χαράτσι των ιδιοκτητών οχημάτων.

6) Διότι, ενώ το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκε, κατά 40 %-50%, συνέπεια της δικής σας κακής διαχείρισης του κράτους ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία.

7) Διότι ήδη σας έχω πληρώσει, μεγάλα ποσά από τους φόρους 59% επί της βενζίνης, αφού για κάθε ένα λίτρο βενζίνης που πλήρωσα το 59% ήταν φόροι που εισπράξατε. Κατά συνέπεια με τον ΝΕΟ κεφαλικό φόρο-χαράτσι που ζητάτε και ως τέλος κυκλοφορίας δεν νομιμοποιείσθε ηθικά, πολιτικά να τα ζητάτε.

8) Διότι δεν είπατε ποτέ και συνεχίζετε να μη μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και γιατί αφήνατε τους δρόμους μας άθλιους και ένα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ για κάθε οδηγό, με πολλά θανατηφόρα τροχαία και πολλά ατυχήματα με τραυματισμούς. Η υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες και η τρόικα..

9) Διότι το κακό οδικό δίκτυο του Νομού μας, έχει προκαλέσει ζημιές- φθορές στο αυτοκίνητο μου.
 
10) Διότι η φόροι σας και τα διόδια για ένα από τα χειρότερα και πιο επικίνδυνα οδικά δίκτυα της Ευρώπης με αναγκάζει εξ αντικειμένου σε συνδυασμό και με την υψηλή τιμή των καυσίμων να έχω θέσει σε ακινησία το όχημα μου .

11) Διότι, τελικά η οικονομική χρήση με έχει οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση ώστε να αδυνατώ να καταβάλω το υψηλό τίμημα των τελών κυκλοφορίας.

12) Οι αποφάσεις του ΣΤΕ συνηγορούν υπέρ της άποψης μου και ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει και να απειλεί τους πολίτες, ούτε τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να προβούν σε διοικητική πράξη σε βάρος μου μετά την παρούσα δήλωση-πρόσκληση μου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

                                                                  Με τιμή

Μνημόνευση:

α) Την Αρ. πρωτ.: ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.6190/12.3.2012 (Δικαιώματα των πολιτών και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες) για την υποχρέωση λήψης του παρόντος από την Δημόσια Υπηρεσία .

β) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (ν.2690/1999 - ΦΕΚ 45 A'/1999) Όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τους ν.2880/2001 , 3230/2004,3242/2004 και 3345/2005.

-------------------------------------------------------------------

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Νομίζω ότι η δημοσίευση του είναι επιβεβλημένη καθώς αν ειναι να σωθουν καποιοι συνδημότες μας ..έχουν μπροστα τους μια μόνον ημέρα να κάνουν πράξη αυτο που έκαναν σημερα στην ΔΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΔΕΚΆΔΕΣ ΦΩΚΙΔΙΏΤΕΣ.... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΤΗΣ ΔΟΥ.....ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου