Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τα πέντε τρόφιμα που δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο!

ψυγείο

Υπάρχουν 5 τρόφιμα που αν θέλεις να τα καταστρέψεις, να τους στερήσεις τη φρεσκάδα και τη γεύση τους, μην διστάσεις, βάλτα να κάνουν παρέα στο γάλα και το βούτυρο!Θα έχουν σίγουρα άδοξο τέλος και κυρίως τη σημερινή εποχή, ποιος θέλει να πετάει τρόφιμα αντί να τα καταναλώνει;Ας δούμε λοιπόν ποιες τροφές είναι τσακωμένες με την κατά τ ’ άλλα συμπαθέστατη ηλεκτρική συσκευή και ποιες είναι οι αιτίες του κακού:

Πατάτες
Στο ψυγείο το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρο. Τόσο απλά. Βάλτες καλύτερα σε χαρτοσακούλες και αποθήκευσέ τις σε ένα σκοτεινό ντουλάπι. Ο ήλιος κάνει τη χλωροφύλλη να συσσωρεύεται και οι πατάτες πρασινίζουν και πικρίζουν.
Κρεμμύδια
Χρειάζονται αέρα για να διατηρούνται φρέσκα. Βάλτα σε μια χαρτοσακούλα στην οποία θα έχεις ανοίξει μερικές τρύπες για να αναπνέουν και μετά κατευθείαν στο ντουλάπι. Μμμ, όχι σε αυτό με τις πατάτες – θα τις κάνουν να χαλάσουν πολύ εύκολα.
Ντομάτες
Η ψυχρότητα επηρεάζει τα χημικά του φυτού της οικογένειας των Σολανιδών με αποτέλεσμα η ντοματούλα να αποκτά τη γνωστή σε όλους μας αδιάφορη έως ανύπαρκτη γεύση. Κλεισμένες στο ντουλάπι θα είναι ευτυχισμένες αφού θα διατηρήσουν και το άρωμα και τη γεύση τους.
Βασιλικός
Μετά από λίγες ώρες στο κρύο του ψυγείου, τα φυλλαράκια του θα μαυρίσουν και αποχαιρέτα τον τον βασιλικό που ήξερες. Καλύτερα να έχεις μια γλάστρα στο μπαλκόνι και όποτε χρειάζεσαι να κόβεις από εκεί λίγο, ενώ μπορείς να βρεις και κατεψυγμένο/τεμαχισμένο σε ειδικά κουτάκια- τίποτα βέβαια δεν συγκρίνεται με το φρέσκο.
Πεπόνια
Το ψυγείο είναι ορκισμένος εχθρός του αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου αφού μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αντιοξειδωτικών του στο… μισό! Από την άλλη, σε θερμοκρασία δωματίου σχεδόν διπλασιάζονται τα επίπεδα συστατικών όπως η βήτα-καροτίνη – που κάνει καλό στην υγεία της επιδερμίδας και στην όραση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου