Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το κουτί πρώτων βοηθειών

Είτε στο σπίτι, είτε στο αμάξι, το κουτί πρώτων βοηθειών μπορεί να αποδειχτεί η λύση σε ατυχήματα που συνοδεύονται από πληγές, μώλωπες και επίπονους τραυματισμούς. Τι κρίνεται αναγκαίο όμως για ένα πλήρως εφοδιασμένο κουτί πρώτων βοηθειών;
  • Επίδεσμοι και γάζες: Επειδή ο χρόνος σε τέτοιες περιστάσεις είναι πολύτιμος… μας δίνουν τη δυνατότητα να σταματήσουμε για κάποιο διάστημα τη ροή του αίματος από μια μικρή ή μεγάλη πληγή.
  • Αντισηπτικά καθαρισμού: Συμβάλλουν στην προστασία μιας ανοιχτής πληγής, η οποία κινδυνεύει να μολυνθεί από επιβλαβή βακτήρια. Είτε ως μαντηλάκια είτε ως υγρό, τα αντισηπτικά οδηγούν προς τη γρηγορότερη επούλωση της.
  • Κρέμα για κάψιμο και αντιβιοτική αλοιφή: Τα μικρά εγκαύματα και τα εξανθήματα αντιμετωπίζονται  με κρέμες από οξείδιο του ψευδάργυρου, ενώ το τσούξιμο και το πρήξιμο από τα εξανθήματα μειώνεται με κρέμες υδροκορτιζόνης και αντιισταμινικής ιδιότητας.
  • Γενικές Προμήθειες: Αναγκαία θεωρούνται τα γάντια latex, ένα ψαλίδι για το κόψιμο των επιδέσμων,  βαμβάκι, μπατονέτες, τσιμπιδάκι και ένα τοπικό αναισθητικό. Παράλληλα, πρέπει να υπάρχουν συνταγογραφούμενα φάρμακα, παυσίπονα, θερμόμετρο, αμμωνία και καθαρτικά φάρμακα.                http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου