Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Απώλεια αυτοπεποίθησης. Και όμως υπάρχει μέθοδος τόνωσης.

Δεν είναι αναληθές ότι η αυτοπεποίθηση του κόσμου έχει πληγεί. Όλοι είναι ικανοί για τα πάντα, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν. Λάθος... Όλοι έχουν ικανότητες και όλοι μπορούν.Τι μπορεί να βοηθήσει το κόσμο στο να τονώσει την αυτοπεποίθησή του? Τι μπορεί να βοηθήσει όσους θέλουν να πετύχουν?Η παρακάτω ανάλυση ελπίζουμε να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές.Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία σας στην αύξηση της αυτοπεποίθησης σας είναι να θέσετε έναν στόχο, τον οποίο θέλετε (και όχι “πρέπει”) να επιτύχετε. Και αυτό γιατί, ένα από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι να παραιτούνται από τη διαδικασία να θέτουν στόχους, καθώς πιστεύουν πως δεν είναι ικανοί να τους επιτύχουν. Έτσι, αντί να βάλουν τον εαυτό τους στη διαδικασία να προσπαθήσουν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάτι και να απογοητευθούν επειδή έτσι και αλλιώς θα αποτύχουν, βρίσκουν πιο "ασφαλές" το να μην μπουν καθόλου σε αυτή τη διαδικασία.
Όμως σκεφτείτε: Πώς θα ήταν η ζωή σας εάν ξυπνούσατε κάθε μέρα ξέροντας ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να περιμένετε και πως έχετε ήδη επιτύχει όλα όσα θέλατε ή πως ότι και να κάνετε θα ζείτε ακριβώς την ίδια ζωή, από εδώ και πέρα, χωρίς καμία αλλαγή? Θεωρούμε πως κάτι τέτοιο φαντάζει άκρως βαρετό, για να μην πούμε τρομακτικό.. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο για την ψυχή ενός ανθρώπου από το να αισθάνεται ότι η ζωή του δεν έχει νόημα και δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο αξίζει να προσπαθήσει να το επιτύχει. Και φυσικά, αυτός ο αρνητικός τρόπος σκέψης δεν βοηθά την αυτοπεποίθησή σας! Αντιθέτως, καταστρέφει κάθε προσπάθεια να νοιώσετε καλά με τον εαυτό σας.
Γι’ αυτό κάντε την αλλαγή από σήμερα κιόλας, βρίσκοντας κάτι το οποίο θα επιθυμούσατε πραγματικά να καταφέρετε και είστε πρόθυμοι να προσπαθήσετε για αυτό, δίνοντας στη προσπάθειά σας να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας, έναν καινούριο σύμμαχο: το θετικό τρόπο σκέψης σας!
Ο στόχος που θα θέσετε δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγαλεπήβολο. Μπορείτε να κάνετε την αρχή με κάτι πιο “μικρό”, απλώς για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας πόσο καλά νοιώθει κανείς όταν έχει επιτύχει έναν στόχο. Δείτε απλώς ως ένα στιγμιαίο τονωτικό που δίνει ώθηση στην "μηχανή" της διάθεσής σας για να ξεκινήσει.
Για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του στόχου σας και να λάβετε ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς ο στόχος σας, σε αυτό το σημείο, είναι να έχετε ένα στόχο για να βιώσετε την επιτυχία ως μία μέθοδο αύξησης του επιπέδου της αυτοπεποίθησής σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο στόχος σας θα πρέπει να εμπεριέχει τα παρακάτω τρία χαρακτηριστικά:
Να είναι μετρήσιμος. Για να καταλάβετε πως έχετε επιτύχει το στόχο που θέσατε, θα πρέπει πρώτα να ξέρετε πως φτάσατε εκεί. Για παράδειγμα. αν ο στόχος σας είναι να καταφέρετε να εξοικονομήσετε κάποιο χρηματικό ποσό εβδομαδιαίως, δεν αρκεί απλώς να αρκεστείτε στο "κάποιο ποσό" ως στόχο, αλλά θα πρέπει να θέσετε έναν μετρήσιμο-συγκεκριμένο στόχο για να ξέρετε πως έχετε φτάσει εκεί, καθώς και για να ξέρετε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε από την αρχή. Επομένως, ο στόχος σας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να αναφέρει το συγκεκριμένο ποσό που θέλετε να εξοικονομήσετε κάθε εβδομάδα.
Να έχει συγκεκριμένο χρόνο υλοποίησης. Ορίζοντας την προθεσμία που δίνετε στον εαυτό σας για να πετύχει έναν στόχο θα σας δώσει κίνητρο και θα σας βοηθήσει επίσης να μείνετε “εντός τροχιάς” γνωρίζοντας όχι μόνο που θέλετε να φτάσετε αλλά και σε πόσο χρόνο θέλετε να είστε εκεί.
Να είναι εφικτός. Θέστε ένα στόχο ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί και είναι συμβατό με το οικοσύστημα της ζωής σας, τουλάχιστον προς το παρόν! Είναι υπέροχο να θέσετε ως στόχο σας να ταξιδέψετε στο φεγγάρι αλλά ίσως είναι καλύτερη ιδέα, για την ώρα, να βάλετε ως στόχο να κάνετε ένα ταξίδι σε μία χώρα που πάντα θέλατε αν επισκεφθείτε και να αφήσετε το ταξίδι για το φεγγάρι για κάποια άλλη στιγμή. Το σημαντικό τώρα είναι να δώσετε στον εαυτό σας την ευχαρίστηση να βιώσει το ταξίδι προς την επίτευξη του στόχου σας.
Οι ρυθμοί της ζωής και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται η αυτοπεποίθησή μας σε κάποιον από τους δύο τομείς. Εμείς οι ίδιοι λοιπόν είμαστε υπεύθυνοι στο να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθησή μας στο επίπεδο εκείνο που θα πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας. Γιατί, η αυτοπεποίθηση είναι ένας βασικός παράγοντας για την επιτυχημένη μας πορεία στο χώρο εργασίας αλλά και για την προσωπική μας ευτυχία καθώς αυτοί οι δύο τομείς συνδέονται επειδή κάτω από τον επαγγελματία, παραμένει ο άνθρωπος.
 http://21dreamlife.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου