Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Επιστρέφει στην Ελλάδα η γερμανική πολυεθνική Henkel


Την παραγωγή προϊόντων αρχίζει εκ νέου στην Ελλάδα η γερμανική πολυεθνική Henkel, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Ειδικότερα, η Henkel, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέρχεται στην ελληνική αγορά αναθέτοντας στην ελληνική βιομηχανία απορρυπαντικών Rolco- Βιανίλ εκ νέου την παραγωγή προϊόντων της προκειμένου να εξυπηρετήσει την εγχώρια αγορά.
Σημειώνεται ότι η Henkel μέχρι το έτος 2000 διέθετε εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών στην Αταλάντη, Φθιώτιδας. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της διατήρησε συμφωνίες για την παραγωγή των προϊόντων της (Dixan, Neomat και Persil) με τον όμιλο Alapis, οι οποίες διακόπηκαν λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο όμιλος.


Το ΑΠΕ-ΜΠΕ
απευθύνθηκε στη διοίκηση της Henkel, με αφορμή σχετικά σημερινά δημοσιεύματα, για τη νέα της συνεργασία, ωστόσο η εταιρεία επιφυλάχθηκε σχολίου έως την προσεχή Τρίτη και την προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης που θα έχει με εκπροσώπους του Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλύσει τα επιχειρηματικά της σχέδια.
Εξάλλου, τη διανομή προϊόντων της στην εταιρεία SKAG- Θ.Κ. Σκαγιά ΑΒΕΕ ανέθεσε η Henkel Ελλάς ΑΒΕΕ.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η SKAG αναλαμβάνει τη διανομή προϊόντων διόρθωσης, συγκόλλησης, ταινιών & προϊόντων χειροτεχνίας Pritt, LOCTITE και PATTEX στα χαρτοπωλεία και βιβλιοπωλεία, πανελλαδικά από 1/1/2013. Η συνεργασία των δύο εταιρειών προβλέπει τη διανομή σε πρώτη φάση των προϊόντων της Henkel σε 2.300 χαρτοπωλεία και βιβλιοπωλεία. Σημειώνεται ότι η SKAG που το 2013 συμπληρώνει 57 χρόνια λειτουργίας, παράγει, εξυπηρετεί και διανέμει πανελλαδικά πάνω από 1.300 προϊόντα.

http://www.kathimerini.gr.schizas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου