Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: ΑΟΡΑΤΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ /ΚΛΗΣΕΙΣ

Έχουμε καταγγείλει την στάση της Τροχαίας ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ιδιαίτερα και έχουμε αναφερθεί  αναλυτικά στην αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Οδηγοί που περνάνε ή όχι σηκώνοντας την μπάρα, όταν  ποτέ δεν τους έχει σταματήσει αστυνομικός υπάλληλος για να βεβαιώσει ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΑ την «παράβαση», λαμβάνουν ειδοποιήσεις για να παραλάβουν αντίστοιχα κλήσεις από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Εκεί βρίσκονται μπροστά σε μια βεβαίωση παράβασης με μοναδική αναφορά τον αριθμό του αυτοκινήτου , χωρίς κανένα άλλο στοιχείο της ταυτότητας του οδηγού. Η μόνη επωδός/δικαιολογία της τροχαίας είναι ότι  η αδυναμία των «αυτοπροσώπως βεβαιούντων»  αστυνομικών στην καταγραφή των στοιχείων του οδηγού/παραβάτη που οφείλεται στο γεγονός της άρνησης του τελευταίου να σταματήσει στα σήματα τους!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Από την παραπάνω «δραστηριότητα» έχουμε εντοπίσει δεκάδες οδηγούς που αποδεδειγμένα δεν χρησιμοποίησαν ποτέ την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για την μετακίνηση τους. Αυτοί που παρέχουν τα στοιχεία των οχημάτων ( τακτική εντελώς απαράδεκτη και παράνομη) ενδεχομένως αναγράφουν λανθασμένα και τα στοιχεία τους (πινακίδα) ή συγκεντρώνουν στοιχεία αυτοκινήτων που παραδίδουν στην τροχαία. (προφανώς η εταιρία)
Είναι προφανές όλες αυτές οι βεβαιώσεις παραβάσεων στερούνται της αυτοπρόσωπης βεβαίωσης από τα αστυνομικά όργανα, όπως η διάταξη στον ΚΟΚ (ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΡΕΠΠΑ) ορίζει.
(ΚΟΚ παράγραφος 10, άρθρο 29)
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».
Η κατάθεση μηνυτήριων αναφορών από δεκάδες συμπολίτες μας τον τελευταίο μήνα εκτιμούμε ότι έχει ανακόψει προς το παρόν την βιομηχανία έκδοσης αντίστοιχων βεβαιώσεων για παραβάσεις άρνησης καταβολής διοδίων. Αντιλαμβάνεστε και πρωτίστως αντιλαμβάνονται οι αστυνομικοί υπάλληλοι, που δεδομένα ενεργούν κατ’ εντολή των προϊσταμένων τους, ότι η αντίδραση των πολιτών και η κατάθεση αντίστοιχων αναφορών, τους θέτει προ των ευθυνών τους και δεν έχουν εξασφαλισμένη οποιαδήποτε ασυλία στο διηνεκές. Εμείς ξέρουμε ότι τα διόδια δεν θα τα καταργήσουμε χρησιμοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματα μας, (άλλωστε ΝΟΜΙΜΟ και ΗΘΙΚΟ απέχουν έτη φωτός – με νομιμοφανείς διαδικασίες παραδόθηκε το δημόσιο οδικό δίκτυο στους εργολάβους) αλλά θα τα καταργήσουμε αντιστεκόμενοι στο δρόμο και εκδιώκοντας τα ξένα και ντόπια αφεντικά που πλουτίζουν σε βάρος μας ( και τότε θα ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ απο τα κάτω, για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας). Ωστόσο  χρησιμοποιούμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεση μας, ενισχυτικά.
Το νομικό τμήμα των Επιτροπών Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplirono.info) έχει επεξεργαστεί μηνυτήρια και πειθαρχική αναφορά (http://denplirono.wordpress.com/%CF%80%CF%89%CF%83-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1/) κατά των παρανομούντων αστυνομικών υπαλλήλων για (ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ) και συνιστά σε κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει αντίστοιχη συμπεριφορά να καταθέτει την αντίστοιχη μηνυτήρια αναφορά στο Α/Τ που προσκαλείται για να παραλάβει την «βεβαίωση παράβασης».
Η εμπειρία μας από την επικοινωνία και τη νομική μας συνδρομή σε δεκάδες περιπτώσεων θέτει υπ’ όψη κάθε συμπολίτη τα παρακάτω:

1.    Είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσετε άρνηση (και πρέπει να δείξετε επιμονή) από τους αστυνομικούς υπαλλήλους να παραλάβουν μηνυτήριες αναφορές εναντίον συναδέλφων τους. Ενημερώστε τους ότι και η δική τους άρνηση να σας διευκολύνουν, όπως είναι υποχρεωμένοι, στην άσκηση των νόμιμων και συνταγματικών δικαιωμάτων σας συνιστά αντίστοιχα και για αυτούς, τους συγκεκριμένους, ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. Ζητείστε τα στοιχεία τους. (http://denplirono.wordpress.com/2012/01/23/%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84/)

2.    Στην παραλαβή της πράξης βεβαίωσης παράβασης (κλήση) ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΤΕ ως «ο παραβάτης», αλλά ως Ο ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ. Στην περίπτωση που αρνηθούν, πριν την υπογραφή σας, προσθέστε,  «με την επιφύλαξη της άσκησης κάθε νομίμου δικαιώματος μου»/ μετά υπογράψτε.
3.    Εάν σας ζητηθεί ταυτότητα ή δίπλωμα και επιχειρήσουν να αναγράψουν τα στοιχεία σας πάνω στην βεβαίωση παράβασης ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ. Δεν είστε εσείς υποχρεωτικά ο παραβάτης, έχετε προσέλθει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ. Η αναγραφή στο πρωτότυπο στοιχείων που δεν έχουν εκτυπωθεί και στο στέλεχος, συνιστά και ΝΟΘΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ.
4.    ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ (εάν σας ζητηθούν ) και επιμένετε στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, αφού έχετε παραλάβει την βεβαίωση παράβασης.
Τέλος, μια τακτική αποτροπής που χρησιμοποιούν ορισμένοι αστυνομικοί υπάλληλοι/αξιωματικοί υπηρεσίας, είναι να σας ζητηθεί παράβολο 100 ευρώ, προκειμένου να υποβάλλετε την μηνυτήρια αναφορά. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ότι πρόκειται για ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ και ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ της καταβολής παραβόλου.
Πριν αποχωρήσετε από το Α/Τ κάντε αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου και ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της μηνυτήριας αναφοράς που καταθέσατε.( Αναρτούμε αντίγραφο  αίτησης από αντίστοιχη μηνυτήρια αναφορά συμπολίτη μας.)
Σας ενημερώνουμε ότι μετά το πέρας της προανάκρισης που θα διενεργήσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, εάν η υπόθεση παραπεφθεί στο ακροατήριο, δηλαδή σε τακτική δικάσιμο, δεν έχετε ανάγκη παράστασης δικηγόρου, προσέρχεστε απλά ως μάρτυρας επειδή πρόκειται για ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
Κατεβάστε και έχετε μαζί σας συμπληρωμένη την αντίστοιχη μηνυτήρια αναφορά και σε κάθε περίπτωση εάν αντιμετωπίστε άρνηση παραλαβής της, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας. (http://denplirono.wordpress.com/%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83/)
δειτε περισσότερα και εδώ: http://denplirono.wordpress.com/%CF%80%CF%89%CF%83-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1/
http://www.denplirono.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου