Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μερικοί έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με τις τιμές των προϊόντων να παίρνουν την ανιούσα και τον μισθό να παραμένει σε ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα, η ανάγκη για να εξοικονομήσουμε χρήματα γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Με έξυπνες, οργανωμένες κινήσεις και μικρές αλλαγές στις καταναλωτικές μας συνήθειες μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα αλλά και χρόνο! Πώς; Ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες οικιακής οικονομίας και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι:

1) Μιλήστε περισσότερο αλλά…φθηνότερα!

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει και εσείς τις υπέρογκες αυξήσεις στους τηλεφωνικούς σας λογαριασμούς και μάλιστα χωρίς να μιλάτε περισσότερο στο τηλέφωνο!

Τώρα που οι ιδιωτικές εταιρίες μπήκαν για τα καλά στο «παιχνίδι» του ανταγωνισμού, δεν έχετε παρά να εκμεταλλευθείτε τις προσφορές τους και να μειώσετε σημαντικά τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς σας απολαμβάνοντας περισσότερο δωρεάν χρόνο ομιλίας και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο απλά και μόνο αλλάζοντας παροχέα δικτύου σταθερής τηλεφωνίας.

2) Μειώστε στο μισό τη δόση απορρυπαντικών του πλυντηρίου σας

Αφού γεμίσετε το πλυντήριο των πιάτων ή των ρούχων και ετοιμαστείτε για πλύση, μειώστε τη δόση του απορρυπαντικού και του μαλακτικού στο μισό. Η διαφορά στο αποτέλεσμα της πλύσης θα είναι αμελητέα ενώ σύντομα θα διαπιστώσετε πως τα απορρυπαντικά σας θα αργούν να τελειώνουν ενώ τα ρούχα και τα πιάτα σας θα είναι πεντακάθαρα!

3) Εξοικονομήστε ρεύμα και νερό

Οι αυξανόμενες κλιματολογικές αλλαγές επιβάλλον πλέον την αφύπνιση της οικολογικής μας ευαισθησίας. Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσετε όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την τσέπη σας, ρυθμίστε το πλυντήριο πιάτων και ρούχων στο οικολογικό πρόγραμμα, όπου καταναλώνεται λιγότερο νερό και ρεύμα ανάλογα με την ποσότητα ακαθαρσίας των ρούχων ή των πιάτων.

4) Χρησιμοποιείστε το νυχτερινό ρεύμα

Με μια απλή αίτηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή σας, θα αποκτήσετε παροχή νυχτερινού ρεύματος που κοστίζει πολύ λιγότερο από το συμβατικό. Προγραμματίστε τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού μετά τις 11 το βράδυ που ισχύει το νυχτερινό ρεύμα (πλυντήρια πιάτων και ρούχων, σιδέρωμα ή και μαγείρεμα) και εξοικονομήστε σημαντικά ποσά στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

5) Προγραμματίστε σωστά τις αγορές τροφίμων

Ένα σημαντικό ποσό χρημάτων εξανεμίζεται κάθε εβδομάδα σε αγορές τροφίμων και ποτών για τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Για μία ολόκληρη εβδομάδα καταγράψτε με λεπτομέρεια τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειάς σας και στην συνέχεια φροντίστε ώστε να επισκέπτεστε το super market μία ή το πολύ δύο φορές τον μήνα, για να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα αποφεύγοντας τις συχνές επισκέψεις σε κοντινά μπακάλικα ή mini markets.

Μια ακόμη καλή ιδέα είναι να μαγειρεύετε από το προηγούμενο βράδυ (με νυχτερινό ρεύμα) φαγητά που θα σας περιμένουν στο ψυγείο, ώστε να εκμεταλλευθείτε την ενέργεια του καυτού φούρνου ή ενός ζεστού «ματιού» της κουζίνας για περισσότερα από ένα φαγητά.

6) Περιορίστε τα deliveries-κερδίστε χρήματα και χάστε βάρος!

Θέλετε να κερδίσετε χρήματα χάνοντας παράλληλα και τα περιττά κιλά που αποκτήσατε μετά τις επισκέψεις σας στα παραθαλάσσια ταβερνάκια; Η λύση είναι απλή και ακούει στο όνομα: μαγειρική στο σπίτι. Απλές, νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα ετοιμάζετε από την προηγούμενη βραδιά θα σας περιμένουν στο τραπέζι μετά από μια κοπιαστική ημέρα στο γραφείο. Περιορίστε επομένως τα deliveries που σας προσθέτουν κιλά ενώ ταυτόχρονα σας…αδειάζουν το πορτοφόλι!

7) Αντικαταστήστε τους συμβατικούς λαμπτήρες.

Με σεβασμό προς το περιβάλλον και ως αρωγοί στην προσπάθεια για ένα καλύτερο και πιο «πράσινο» αύριο, αντικαταστήστε τους συμβατικούς λαμπτήρες των φωτιστικών σας με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι λαμπτήρες αυτοί έχουν μεγαλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερη απόδοση φωτός αλλά κυρίως καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια ωφελώντας σημαντικά όχι μόνο την τσέπη μας αλλά κυρίως τον πλανήτη που ζούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου