Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες στην Μαρινόπουλος Α.Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες στην Μαρινόπουλος Α.Ε

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας. Εργαζόμαστε με την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούμε ήδη με τον μεγάλο βραχνά της ανεργίας μέσα στις οικογένειες μας.Αυτή η επίθεση στο σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων έχει αιτία, κάποιοι βγήκαν κερδισμένοι.Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Προχώρησε σε εξαγορά άλλων μικρότερων Σούπερ Μάρκετ. με αποτέλεσμα σήμερα να είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ και να απασχολεί πανελλαδικά 14.000 εργαζομένους.Η Μαρινόπουλος Α.Ε παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.Η κερδοφορία και η ηγεμονική της θέση είναι αποτέλεσμα τις άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, στο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.Καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της κεντρικής διοίκησης του σωματείου γιατί γνώριζε τους σχεδιασμούς τις εργοδοσίας. δεν πείρε καμία αγωνιστική πρωτοβουλία και με την στάση της έδειξε ανοχή, έβαλε πλάτη στην επίθεση που κλιμακώνεται.
Δεν υπάρχουν σωτήρες, ανέλαβε ΤΩΡΑ δράση,
Πάλεψε για τη ζωή σου.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Κανένας εργαζόμενος να μην υποχωρήσει!!! Κανέναν εργαζόμενο να μη τον πάρει από κάτω αυτό που ζει καθημερινά στη δουλειά και στο σπίτι του. Μη μείνουμε στην οργή και την αγανάκτηση, γενικά και αόριστα χωρίς να την κάνουμε αγώνα.
Η ανεργία, η καθημερινή απειλή της απόλυσης, η κατηφόρα στους μισθούς, η συλλογή από απλήρωτους φόρους, τα συνεχόμενα χαράτσια, τα χρέη στις τράπεζες, δεν αντιμετωπίζονται με κατάρες και μιζέρια.Αυτό θέλουν όσοι έχουν συμφέρον να μας καταδικάσουν μόνιμα στην εξαθλίωση, στην ανεργία, να είμαστε δούλοι στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που στήνουν. Δεν πρέπει να μας τσακίσει η απόγνωση, η απογοήτευση, η λογική πως “ότι και να κάνουμε τίποτα δε γίνεται”.Να μην τους περάσει!
Μπορούμε να βάλλουμε εμπόδια στην εργοδοσία. Κανείς να μην μείνει ανοργάνωτος.Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της επίθεσης της εργοδοσίας επιβάλλεται να οργανωθούμε στα κλαδικά μας σωματεία σε όλη την Ελλάδα, σωματεία που η εργοδοσία δεν έχει καταφέρει να τα βάλει στο χέρι.Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε. Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!!!
Να οργανώσουμε την πάλη κατά των αποφάσεων της εργοδοσίας, μαζί με τα κλαδικά σωματεία, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο, να τις εμπιστευτούμε.
Όλοι μια γροθιά, κανείς μόνος του. Με ενότητα να οργανωθούμε
απέναντι στον όμιλο Μαρινόπουλου.

Ηρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την δική μας δύναμη, να πούμε το δικό μας ΟΧΙ, να βάλουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα, την απαίτηση να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας δούλοι τον 21ο αιώνα.
Αποφασίζουμε, οργανώνουμε την αντίσταση και τον αγώνα μας με Γενικές Συνελεύσεις όλων των εργαζόμενων, κατάστημα το κατάστημα, συζητώντας με τους συναδέλφους μας συλλογικά .
Σε κάθε κατάστημα σε όλη την Ελλάδα, συζητάμε τα προβλήματα που μας απασχολούν καθημερινά, για τηνεντατικοποίηση της δουλειάς, τις απλήρωτες ώρες, τα κομμένα ρεπό, τις επιπλήξεις που πέφτουν βροχή, τις δυσμενής μετάθεσης, τις απολύσεις, να καταλήξουμε πως με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και όποια άλλη μορφή δράσης επιλέξουμε θα διεκδικήσουμε από την εργοδοσία :

  • Καμιά Απόλυση. Καμία «Οικιοθελής Αποχώρηση».
  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Κανένας εργαζόμενος με δουλειά 2 και 3 ημερών με μισθούς 250 και 300 ευρώ.
  • Να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου