Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

.Δείτε με ποιόν τρόπο οι ληστές καταφέρνουν πλέον να ξεκλειδώσουν ακόμη τα τα υπέρ - ασφαλή iphones


Aπό όλα τα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά, το iPhone αποτελεί τον κυριότερο στόχο ληστών. Όχι μόνο επειδή είναι ακριβά, αλλά και επειδή είναι status symbol. 
Ωστόσο, τα iPhone είναι ίσως τα πιο ασφαλή τηλέφωνα στον κόσμο: ακόμα κι αν κλαπούν, οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να τα κλειδώσουν από απόσταση μέσω τις εφαρμογής Find My Phone, κάνοντάς τα άχρηστα για τους κλέφτες.
Δυστυχώς, σύμφωνα με blogpost χρήστη που… έπαθε κι έμαθε, οι κλέφτες των iPhone έχουν βρει έναν ύπουλο τρόπο να ξεκλειδώνουν τις κλεμμένες συσκευές: το μόνο που χρειάζονται είναι το e-mail του ιδιοκτήτη, το οποίο ενδεχομένως μπορούν να το βρουν.
Από εκεί και πέρα, στέλνουν ένα ψεύτικο e-mail στο οποίο αναφέρουν ότι το iPhone βρέθηκε και στέλνουν τους ιδιοκτήτες σε ένα «πειρατικό» σάιτ, στο οποίο καλούνται να συνδεθούν με το λογαριασμό τους στο iCloud.Μόλις ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου iPhone βάλει τα στοιχεία του στο «πειρατικό» σάιτ, οι κλέφτες έχουν βρει το «κλειδί» για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή και είτε να κλέψουν επιπλέον στοιχεία είτε να την «καθαρίσουν» και να την πουλήσουν.
 Η κεντρική ιδέα είναι απλή: προσοχή στα τηλέφωνά σας.

1 σχόλιο: