Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

5 τρόποι για να καθαρίσετε σωστά το καλοριφέρ, ώστε να έχει μέγιστη απόδοση...

 

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 11 Φεβρουαρίου 2018

Το καθάρισμα των καλοριφέρ είναι σημαντικό καθώς, εκτός από την ανεπιθύμητη σκόνη, ένα βρώμικο σώμα επηρεάζει και την ένταση της θερμοκρασίας και απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο. Δείτε παρακάτω 5 τρόπους για να τα καθαρίσετε...

1. Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

2. Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό και απαλό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

3. Σε περίπτωση που υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε τη σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

4. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα βάζοντας στο στόμιο ένα βουρτσάκι και περάστε όλες τις επιφάνειες για να απομακρύνετε οποιαδήποτε σκόνη ή βρωμιά επιμένει.

5. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα με το βουρτσάκι για να καθαρίσετε το κάλυμμα και επιμείνετε στις λεπτομέρειες. Τοποθετήστε το κάλυμμα πριν ανάψετε το καλοριφέρ.

Και μην ξεχνάτε:

Αν το καλοριφέρ σας είναι παλαιού τύπου με φέτες, ένα μακρόστενο ξεσκονιστήρι θα σας βοηθήσει να φτάσετε στα δύσκολα σημεία.

- Χρησιμοποιήστε μια μάσκα όταν καθαρίζετε, ειδικά αν έχει πολλή σκόνη ή αν είστε επιρρεπείς στις αλλεργίες.

- Καθαρίζετε το καλοριφέρ μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, ειδικά αν είναι σε εποχή που ανάβει συχνά, με ένα απαλό πανί. Αυτό θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε καθαρό καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

- Αποφύγετε να ρίξετε νερό απευθείας στο καλοριφέρ – το νωπό πανί αρκεί για να απομακρύνετε ακόμα και τη σκόνη που επιμένει.

Πηγή: spirossoulis.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2018/02/5.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/ClopYPastE+(CLOPYPASTE)#ixzz56uQsxnPw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου